perjantai 21. toukokuuta 2010

Konstruktiivinen logiikka voidaan upottaa vielä alkeellisempaan lineaarilogiikkaan (Girard 87), jossa propositiosta X ei voida esim. johtaa X&X tai I (vastaa suurinpiirtein T:tä noissa perinteisemmissä logiikoissa). Lineaarilogiikka voidaankin tulkita "fysiikan logiikaksi", sillä propositiot on mahdollista tulkita siinä resursseiksi/materiaksi ja niitä ei voi luoda tyhjästä tai tuhota.

Evoluution ensimmäiseksi suureksi keksinnöksi pelkän säilymisen jälkeen voisikin sanoa kopiointia (ja toinen on abstraktio) ja kulttuurimme elääkin pitkälti näiden "päällä". Koska pystymme kuitenkin hahmottamaan vain rajallisen kokonaisuuden kerralla, täytyy artefaktien olla modulaarisia, jotta voisimme ymmärtää niitä pala tai aspekti kerralla.

Obelix kysyi joskus Asterixilta tämän saadessa idean, että pelkääkö hän niiden loppuvan joskus. Kierrätys on päivän sana, koska niukkoja resursseja pitää säästää, mutta musiikin kohdalla siinä on kyllä enemmän kyse ideoiden loppumisesta, ainakin yksinkertaisten ideoiden.


(Never Forget You)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti