perjantai 2. huhtikuuta 2010

Ennen kuplaa,

joskus 96-97 soodasimme (Päivölä - Suomi sanakirja) useimmat yöt DMI:n labrassa aina aamu viiteen saakka. Kyseissä huoneessa ei ollut lainkaan ikkunoita sekä rikkinäinen ilmastointi, joka piti huoneen talvella shortsikeleissä, joten periaatteessa siellä oli helppo unohtaa kellon- ja vuodenaika. Tilassa oli Genelecin monitorit, joista kuuntelimme musiikkia vuoroissa hommia tehdessä. Meidän lisäksi siellä työskenteli yksi kaveri, joka jätti vaikutuksen mm. koodaamalla copper barit ms-dos:n debugilla 10 minuutissa.* Alla kolme piisiä, jotka jäivät mieleen hänen cd:ltään, kun loput kuulostivat lähinnä siltä, että kaiuttimet hajosivat.

(RMB - Matisse)


Silloin koodasin C++:lla ray tracerin tilavuusmalleille ja visualisoimme mm. The Visible Human Project:in datasetin. Alla ohjelman tuottama esimerkkikuva. Kaverimme teki sitten vastaavan ohjelman ms-dos:lle assemblyllä (oma versioni oli x-ikkunointia käyttävä), jonka möimme Heurekan tiedekeskuksen kiertävään näyttelyyn. 


* Olen tuntenut vain yhden toisen kaverin, joka oli yhtä ripeä koodaamaan. IOI-valmennuksessa joskus annoin lämmittelytehtävän, jossa ohjelmalle annettiin syötteenä palikkapinon etu- ja sivuprofiilit ja ohjelman piti tulostaa minimi- ja maksimimäärät palikoita, jotka voivat tuottaa kyseisen profiilin. Alle 10 minuutin kuluttua paperien jakamisesta minulle tuotiin valmis toimiva ohjelma.

2 kommenttia:

  1. Kirjoitit nykyisyydestä menneisyyteen. Toisinpäin olisi ollut helpompi hahmottaa. (minun tarinani)

    VastaaPoista
  2. Voihan ne lukea käänteisessä järjestyksessä. Laitoin postaukset vain niiden julkaisuajankohtiin, niin on sitten helpompi lisätä uutta. Uudet jutut tulevat sitten aina tuossa ensimmäiseksi.

    VastaaPoista